DIY zonnebrandcrème met natuurlijke ingrediënten

Zonnebrandcrème in november? De zon geeft het hele jaar door UV stralingen af, die bij een teveel schadelijk zijn voor je huid. Daarom is het altijd goed om je huid te beschermen tegen deze stralingen. Dus ook in november. 😉 Lees hier de DIY voor natuurlijke zonnebrandcrème.

Advertentie

DIY natuurlijke zonnebrandcrème

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke zonnebrandcrème? Door het zelf te maken weet je precies wat er in zit. We schreven eerder al een over de impact van beautyproducten op het milieu, de dieren en je eigen gezondheid. In zonnebrandcreme zitten vaak microbeats. Dit zijn miniscule deeltjes plastic. Ze zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar, maar ze komen wel in je lichaam terecht. En niet alleen in je lichaam, maar ook in onze riolen en uiteindelijk in de oceanen. Ze vormen een groot gevaar voor de onderwaterwereld.

Bekijk hier ook hoe je zelf deodorant maakt.

Deze zonnebrandcrème bestaat helemaal uit natuurlijke ingrediënten. Naast dat het beter is voor jezelf en voor het milieu, is het ook een stuk voordeliger en bespaart het een hoop onnodige (plastic) verpakkingen.

Het recept voor je eigen DIY natuurlijke zonnebrandcrème

  • 50 gram kokosolie
  • 45 gram shea butter
  • 5 gram jojoba olie
  • Non-nano zinkoxide

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Hoeveelheid SPF

Om te weten welke SPF je krijgt na het mengen van de zinkoxide houd je deze percentages van het gewicht van de olie die je gebruikt aan:

➔ Voor SPF 2-5: Gebruik 5% zinkoxide

➔ Voor SPF 6-11: Gebruik 10% zinkoxide

➔ Voor SPF 12-19: Gebruik 15% zinkoxide

➔ Voor SPF >20: Gebruik 20% zinkoxide

Dus als je bijvoorbeeld een zonnebrandcrème met SPF 6-11 wilt maken met 100 gram olie, gebruik je 10 gram zinkoxide.

Bereidingswijze

Smelt de kokosolie en shea butter au bain-marie. Laat het afkoelen tot ongeveer 35 graden en meng alle andere ingrediënten er bij. Giet het over in een glazen potje en laat afkoelen. Zo simpel is het!

Ingrediënten te koop bij Natural Heroes

Wil je ook je eigen cosmetica maken? Natural Heroes is een webshop met natuurlijke cosmetica-ingrediënten. Ze verkopen alles om je eigen beautyproducten te maken. Ze hebben ook een e-book vol met hun recepten.

DYI cosmetica! Natural Heroes verkoopt alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf cosmetica te maken. Van shampoo en tandpasta tot zonnebrandcrème.

Bestel bij Natural Heroes

Heb jij al eens je eigen cosmetica gemaakt?

Meer zelf maken? Bekijk hier het recept voor tandpasta. 


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Tower Bridge Londen
16/09
Vergeet Berlijn. Londen is dé vegan hoofdstad van Europa. Met (hippe) vegan festivals, tot vegan...
Vegan porridge ontbijt
11/09
Misschien wel onze meest favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. Tegenwoordig maken we zulke...
02/09
Feestjes vieren wordt steeds makkelijker. Na HEMA heeft nu ook Multivlaai vegan taart! En ze...

Volg Vetjebol op