Vegan tassen zijn helemaal geen uitzondering meer. Steeds meer merken maken de mooiste vegan tassen. Ze zijn stijlvol en net zo sterk als tassen gemaakt van leer. We maakten een lijst van onze favoriete vegan tassen merken. Bekijk ze hier:

De mooiste vegan tassen

Denise Roobol

Vier jaar geleden kocht ik mijn eerste Denise Roobol tas en sindsdien ben ik verliefd op dit merk. De kwaliteit is super goed en de tassen zijn prachtig. Van portemonnees, tot handtassen en ook heel mooie laptoptassen. Dit Rotterdamse merk heeft het allemaal!

Denise Roobol vegan tassen

Hvisk

Hvisk is een Deens accessoiremerk. Ze maken modieuze tassen en hebben 6 vegan varianten (Cayman, Luster, Praise, Dazzle, Allure Velvet en Dash). Persoonlijk vind ik het heel leuk als een tas opvallend is en net een beetje anders is dan anders. Zoals deze blauwe bijvoorbeeld.

hvisk-vegan tassen

Kaliber Fashion

Kaliber Fashion wil wegblijven van massaproductie. Ze maken unieke tassen gemaakt van Pinatex (een alternatief voor natuurlijk leer), katoen, Oeko-Tex-100 gecertificeerd kunstleder en Alcantara. De tassen zijn best wel stoer, maar ook elegant door de opvallende stoffen.

kaliber-vegan tassen

INYATI

De tassen van INYATI zijn PETA-approved, er worden geen dierlijke materialen gebruikt voor de productie van de tassen. Alle tassen zijn gemaakt van PU (polyurethane), dit is hoogwaardig vegan-leer.

inyati-vegan tassen

Matt & Nat

Matt & Nat staat voor MAT(T)erial and NATure. Natuurlijke materialen zijn heel belangrijk voor dit Canadese merk. Ze maken niet alleen hoogwaardige en stijlvolle tassen, maar ook schoenen. Drie jaar geleden kocht ik enkellaarsjes van ze en ze zien er nog steeds uit als nieuw.

matt & nat vegan tassen

Vegan tassen op Veganbags.nl

Het kan misschien even zoeken zijn naar een vegan tas als je niet weet waar je op moet letten. Veganbags.nl is een webshop met, zoals de naam al verklapt, vegan tassen. Zij maken het statement dat vegan tassen niet alleen voor vegans zijn. De toekomst van mode moet diervriendelijk en duurzaam zijn en daar zijn wij het natuurlijk mee eens!

Veganbags.nl richt zich op iedereen die houdt van mode en zich bewust is van de impact van zijn/haar koopgedrag op het milieu, de dieren en de medemens. Ze verkopen onder andere tassen van de merken Hvisk, INYATI en Kaliber Fashion.

Volg @veganbags.nl ook op Instagram!

Waarom vegan tassen?

Vegan zijn is meer dan plantaardig eten. Wij gebruiken niets van dieren, in geen enkele vorm. Dus ook geen leer. Veel tassen worden gemaakt van het leer van koeien. De leerindustrie is een vreselijke industrie. Deze industrie is niet alleen schadelijk voor de dieren, maar ook voor mensen en het milieu. Lees er hier meer over. Maar ook de wolindustrie is alles behalve diervriendelijk, net als bijvoorbeeld de zijde-industrie waarbij zijderupsen gedood worden voor hun draden.

Als je dierenleed wilt voorkomen, shop vegan!

Meer weten waarom wij vegan zijn geworden? Lees ons verhaal hier.


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

12/02
De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten...
04/02
Geitenmelk is bedoeld voor baby geitjes, koeienmelk voor kalfjes en de melk van een mens...
Vegan Bagan Myanmar
24/01
Na China en Thailand, nu ook een blog met tips voor als vegan door Myanmar...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots