Vragenvuur Tessa Moorman van The Green Happiness

Wie inspireert je?
‘’Oprah Winfrey.’’

Wat is jouw lievelingseten?
‘’Mango op dit moment. En ik ben verslaafd aan smoothies. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar ik vind het zo lekker!’’

Favoriete onderneming?
‘’Lastige, maar ik heb laatst bij In The Soulshine besteld. Zij heeft zulke mooie t-shirts met hele mooie teksten erop en zelfs het (niet-plastic) zakje waarin je het toegestuurd krijgt is duurzaam!’’

Beste gezondheids hack?
‘’Groene smoothie.’’

Wat is jullie missie?
‘’Mensen bewuster laten worden van wat de input is van eten op hun eigen gezondheid, op de wereld en op dierenwelzijn.’’

Er sexy uitzien en toch lekker eten. Het kan met The Green Happiness. Tessa Moorman en Merel von Carlsburg startten The Green Happiness en motiveerden zo duizenden vrouwen én mannen om gezonde en plantaardige voeding te proberen. Na hun succesvolle boeken van Your 50 Days of Green Happiness hebben ze net hun nieuwste boek uitgebracht: The Green Happiness Detox Book. Voor deze nieuwe ‘Groen Ondernemen‘ ging ik langs op het kantoor van The Green Happiness en sprak ik Tessa over hun onderneming, over de lastige kant van het werk en hun missie.

The Green Happiness interview

Foto: The Green Happiness

Wat heb je gestudeerd?
‘’Voeding en diëtiek. Vervolgens orthomoleculaire geneeskunde in deeltijd. Hier kregen we meer diepgang over alle processen in je lichaam en de invloed van specifieke voedingsstoffen op het lichaam.’’

Waarom zijn jullie The Green Happiness gestart?
‘’We merkten zelf wat het met ons lichaam deed toen we meer plantaardig gingen eten. Meer fruit en onbewerkt voedsel. Toen dachten we: ‘’Dit moeten veel meer mensen weten!’’. Merel was al bezig met het plaatsen van recepten op social media en ik was als diëtist aan het werk. Dit zijn we gaan combineren.’’

‘’Ik hoop dat mijn toekomstige kinderen later echt zeggen: ”Wat aten jullie vroeger?! Dat is toch niet normaal?!’’

Hoe zijn jullie gestart?
”We zijn begonnen dus met het delen van recepten en schrijven van blogs. Daarnaast gaven we al steeds vaker voedingsadvies. We maakten toen dagmenu’s maar steeds meer mensen vroegen om een weekschema. We werden benaderd door een presentatrice voor een tv-programma waarin ze de trend van het zo snel mogelijk een modellenlichaam krijgen bekeek. En wilde testen of dat haalbaar was op een gezonde manier binnen 50 dagen. We hebben daar een schema voor opgesteld en zo ontstond het eerste boek van Your 50 Days of Green Happiness. Het was direct een succes!

The Green Happiness interview

Foto: The Green Happiness

Is plantaardige voeding de toekomst?
‘’Absoluut. Ik denk dat we niet meer terug kunnen. Ik hoop dat mijn toekomstige kinderen later echt zeggen: ”Wat aten jullie vroeger?! Dat is toch niet normaal?!”.’’

Wat is het leukste aan je werk?
‘’Dat mensen ook daadwerkelijk veranderen en dat het een impact heeft wat wij doen. Omdat het online is heb ik soms niet door hoeveel mensen we echt bereiken. Maar als mensen dan ineens naar je toekomen om hun verhaal te vertellen, dan besef je ineens dat er dus echt mensen zijn die bijvoorbeeld met het hele bedrijf 2 weken plantaardig gaan eten, omdat wij ze op een documentaire hebben gewezen. Dat is heel mooi.’’

‘’Maar soms vind ik het wel lastig dat mensen direct hun mening klaar hebben voordat ze zich überhaupt in het onderwerp hebben verdiept.’’

Zijn er ook minder leuke dingen?
‘’Online hebben veel mensen een mening over je en uiten deze sneller. Omdat het om eten gaat waar wij mee bezig zijn, hebben mensen het gevoel dat je iets van hen afpakt en dat ze iets niet goed doen. We proberen het altijd heel positief te benaderen en mensen door middel van lekkere recepten enthousiast te maken. Maar soms vind ik het wel lastig dat mensen direct hun mening klaar hebben voordat ze zich überhaupt in het onderwerp hebben verdiept.’’

Jullie hebben net jullie nieuwste boek uitgebracht: The Green Happiness Detox Book. Vol met recepten van lekkere smoothies, soepen en lichte maaltijden. Hoe vaak detoxen jijzelf?
‘’Wij detoxen zelf regelmatig, maar dan in verschillende vormen. Soms is het door een aantal dagen alleen smoothies te nemen, soms een sapkuur, maar veel vaker in de vorm van de daily detox waar we over schrijven in ons nieuwe boek. Dus beginnen met een smoothie en zorgen dat je niet te veel zware en belastende voedingsmiddelen binnenkrijgt. Zo’n dag doen we regelmatig na een dag ongezonder eten, maar ook als het bijvoorbeeld heel warm is buiten of als we er behoefte aan hebben.’’

The Green Happiness Interview

Foto: The Green Happiness

Heb je een guilty pleasure op het gebied van eten?
‘’Dadels met notenpasta en een klein stukje chocolade erin. Dit is zó lekker!’’

‘’Omdat het online is heb ik soms niet door hoeveel mensen we echt bereiken.’’

Wat kunnen we in de toekomst nog van The Green Happiness verwachten?
‘’We krijgen veel aanvragen voor Engelstalige versies van de boeken dus als eerste komt binnenkort de Engelse versie van het detoxboek uit! Daarnaast zijn we bezig een platform te creëren om de recepten en artikelen nog beter te laten aansluiten op persoonlijke behoeftes/doelen/levensstijl en dat te combineren met voedingsadviezen. Daar kunnen we nog niet te veel over vertellen, maar aan het eind van de zomer hopen we je de eerste dingen te kunnen laten zien!’’

4 gezondheidstips van Tessa Moorman van The Green Happiness

  • Elke dag een groene smoothie;
  • Meer fruit eten als tussendoortje of bij je ontbijt;
  • De helft van je bord altijd met groente;
  • Begin met lekkere snacks maken die gezond zijn, zoals zoete aardappelbrownies of chocolade brownies.

The Green Happiness interview

Foto: The Green Happiness

The Green Happines Detox Book is nu te koop. Het is geen gewoon kookboek, alle recepten en informatie krijg je er namelijk ook in videovorm bij. Superleuk! Bestel het boek hier.

Lees ook de interviews met IJsbrand Straatman van The Healthy Heart en sustainable fashion en lifestyle expert Marieke Eyskoot!

Wie zou jij nog graag voorbij zien komen in ‘Groen Ondernemen’? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Volg Vetjebol ook op Instagram, Facebook en YouTube!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check ook:

Vegan nasi goreng
02/10
Nasi goreng betekend letterlijk vertaald “gebakken rijst”. In Indonesië wordt dit gerecht veel gegeten als...
Aubergine in pittige tomatensaus
02/10
Toen we op reis waren in Indonesië hebben we een kookworkshop gedaan waar we onder...
23/04
In oktober 2020 hebben we een Mercedes Sprinter gekocht en deze omgebouwd naar leefbaar woonhuis...

Volg Vetjebol op