Meet the animals van Sugarshine Farm Sanctuary in Australië

We schreven eerder al over Sugarshine Farm; een vegan animal sanctuary vlakbij Byron Bay in Australië. We doen hier vrijwilligerswerk voor een aantal weken. Onze dagen bestaan uit de dieren voeren, poep scheppen, dierenverblijven bouwen en repareren, kalfjes de fles geven en heel veel knuffelen met de beestjes. Het is ontzettend bijzonder om te doen. Alle dieren die hier zitten hebben een eigen verhaal. De meeste beestjes hebben geen fijn leven gehad voordat ze hier kwamen, sommige komen uit de bio-industrie, andere moesten weg bij hun vorige thuis omdat die mensen er niet langer voor konden zorgen. Ze hebben allemaal een verleden en de verhalen zijn heel uiteenlopend. We lichten een paar diertjes uit voor jullie.

Kalfjes wachten op voeding

Advertentie

Masic de vos

Masic kwam bij Sugarshine Farm toen hij nog een baby was. Hij is gevonden nadat zijn moeder waarschijnlijk is doodgeschoten. In Australië is het legaal om op vossen te jagen, om die reden heeft de eigenaresse van Sugarshine, Kelly, inmiddels al een aantal vossen een nieuw thuis gegeven, omdat ze in het wild dus niet veilig zijn. Wij wisten heel weinig van vossen, maar het zijn fantastische beestjes. Ze zijn nieuwsgierig, heel vriendelijk, vrolijk en enthousiast. Elke keer als we het vossenverblijf binnen gaan, krijgen we kusjes van Masic.

Vossen voeren

Bella het varken

Bella is gered uit een vreselijke varkenshouderij nog maar 6 maanden geleden. Ze had een enorm wond aan haar oog. Bella is hier direct aan geopeerd, maar helaas konden ze haar oogje niet redden. Al redt Bella zich prima met één oog. Ze is behoorlijk eigenwijs en misschien een klein beetje verwend. Ze is dan ook dol op mensen en slaapt regelmatig in huis.

Dit filmpje is een must see. Het laat zien hoe Bella is gered. Een heel ontroerend verhaal maar met een happy end! 🙂

Tofu het kalfje

Bij Sugarshine Farm zijn er geen koeien, maar voor kalfjes maakt Kelly soms een uitzondering. Kalfjes bij een melkveehouderij worden vaak direct na de geboorte weggehaald bij de moeders, zodat de boeren de melk van de moederkoe kan gebruiken voor de handel. De kalfjes worden dan met kunstmatige melk grootgebracht. De kalfjes van Sugarshine Farm zijn gered uit deze industrie.

Wij geven ze 2 keer per dag de fles en proberen overdag zoveel mogelijk met de kalfjes te zijn, om ze een beetje affectie te geven die ze anders van hun moeder zouden krijgen. Natuurlijk kunnen we hun moeders niet vervangen. De kalfjes blijven een paar maanden bij Sugarshine Farm en worden dan ter adoptie afgestaan. Inmiddels zijn er al 5 van de 6 kalfjes geadopteerd en zij zullen over een paar maanden naar hun nieuwe thuis gaan. Dit zijn allemaal plekken waar mensen dieren houden als hobby. In plaats van een leven in de industrie, zullen deze beestjes alle vrijheid van de wereld hebben.

Tristan met Kalfje

Ruben de geit

Ruben kwam bij de sanctuary omdat hij bleef ontsnappen bij zijn vorige thuis. Hij sneakte elke dag naar de lokale basisschool en at daar de lunchboxen van de kinderen op. Nu we Ruben hier hebben leren kennen verbaast ons dat niets. Hij is heel zelfverzekerd en weet goed wat hij wilt. Daarnaast is hij ook heel erg groot. Hij krijgt dus veel voor elkaar. Ook bij ons. 😉 Er staat een grote boom op het terrein van de sanctuary. Ruben gaat daar onder staan elke keer als er mensen aan komen en kijkt dan omhoog naar de boom. Dat is een hint dat je blaadjes voor hem moet plukken. Het ziet er heel aandoenlijk uit, dus meestal doen we gewoon wat hij vraagt.

Geit in een kist

Early het geitje

Early was een ‘ongelukje’. De mannetjes dieren bij Sugarshine Farm worden altijd onvruchtbaar gemaakt. Er zijn al genoeg dieren die een beter leven nodig hebben, dus bij Sugarshine Farm willen ze niet dat er dieren worden geboren op de farm, zodat er ruimte overblijft voor de dieren die een beter leven nodig hebben. Early’s vader was net aangekomen op de farm en wist direct Early’s moeder op te zoeken (dat is overigens Sunshine, het geitje waar de farm mee is ontstaan. Lees dat verhaal hier). Early is een tweeling. Haar zusje is perfect gezond, maar Early werd geboren met een onwrichte kaak, een half volgroeid oortje, een korter pootje en ze was vooral heel zwak. Haar moeder heeft haar direct verstoten. Ze is dus groot gebracht door de vrijwilligers bij Sugarshine. Early is ontzettend aanhankelijk en een beetje jaloers als onze aandacht niet naar haar gaat, maar naar een ander diertje. Ze woont in het huis, maar overdag is ze ook regelmatig bij haar soortgenootjes buiten te vinden.

Early de geit

Het is ontzettend fijn dat plekken zoals deze bestaan. Mocht je Sugarshine Farm willen steunen of meer over ze willen weten. Kijk dan hier. 

We bezochten eerder deze reis een animal sancuary in Thailand. Lees daar hier meer over!

Volg ons op InstagramFacebook en YouTube als je meer wilt zien over Sugarshine farm en onze reis. 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op