Tomaat, champignon curry (camping maaltijd)

Recept

Porties 2
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • Gember (naar smaak)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 200 gram champignons
  • 200 gram tomatenpuree
  • 2 el curry poeder
  • 1 el koriander
  • Zout naar smaak
  • 400 gram peulvruchten of bonen (wij kozen voor linzen)

Recept: Tomaat, champignon curry

We hebben er net een maand kamperen in Nieuw Zeeland op zitten en het was fantastisch! De natuur is zo uniek, de mensen zijn vriendelijk. We hebben een heerlijke tijd gehad!

Bekijk onze Instagram voor meer over onze reis door Nieuw Zeeland

Voor deze maand hadden we een klein busje gehuurd met een bed en een keukentje. We hebben altijd al de droom gehad om in een tiny house te gaan wonen en door een maand op zo’n kleine oppervlak te leven, beseften we ons nog meer dat we deze droom ooit een keer moeten verwezenlijken. Uiteraard mag ons tiny house wel iets groter zijn, want we waren nu heel afhankelijk van het weer, iets dat in Nederland niet zo handig is…

Bekijk hier de recept video!

We zijn begonnen op het zuidereiland en toen overgestoken naar het noordereiland. We wilden zo veel mogelijk in de natuur zijn, dus hebben de meeste steden vermeden. Dit hield ook in dat we grotendeels ons eigen eten maakten.

Deze tomaat, champignon curry was een favoriet. Een heel simpele maaltijd, die je kunt maken op 1 kookpit (handig met kamperen), maar toch heel lekker en voedzaam is.

We delen graag het recept met jullie!

Bereidingswijze tomaat, champignon curry

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet daarna de rijst af en zet deze apart met de deksel op de pan.

Snijd de knoflook, gember en de ui in heel fijne stukjes en bak deze aan op middelvuur totdat de ui fruitig is. Snijd ondertussen de paprika en de champignons, voeg dit toe aan de pan en bak mee.

Dan kunnen de kruiden erbij. Roer goed door, bak even mee en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Tot slot roer je de linzen (of jouw favoriete peulvruchten of bonen) door het mengsel. Zorg dat het geheel nog even goed verhit wordt. Dan is het tijd om op te scheppen!

Eet smakelijk!


Het resultaat: tomaat, champignon curry met rijst


Uitzicht vanaf de camping in Nieuw-Zeeland waar we dit recept hebben gemaakt

Bekijk hier de recept video!

Misschien vind je dit ook een lekker recept: Kokos-, Linzencurry

Op zoek naar meer recepten? Bekijk dan onze recepten pagina.

Vetjebol is ook te vinden op Instagram, Facebook en YouTube voor nog veel meer vegan food inspiratie!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten