Groen ondernemen met Lisa goes Vegan: ‘’We moeten niet alleen maar nemen, maar ook iets teruggeven.”

Vragenvuur Lisa goes Vegan

Wie inspireert jou?
‘’Jamie Oliver. Niet zozeer zijn gerechten, maar zijn manier van koken. Lekker los.’’

Wat is jouw lievelingseten (op dit moment)?
‘’Curry.’’

Welk gerecht maak je om indruk te maken op niet-vegans?
‘’Taco’s met tempeh. Dit recept staat ook in mijn boek.’’

Heb je een favoriete duurzame onderneming?
‘’Reformation, dat is een prachtig mooi kledingmerk.’’

Wat is jouw missie?
‘’Positiviteit koppelen aan toegankelijk veganisme en laten zien dat een duurzaam leven heel makkelijk, leuk en gezellig kan zijn.’’

Zo leuk! Ik mocht Lisa van Lisa goes Vegan interviewen. Zo’n toffe chick kon natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek! Tijdens haar ontdekkingstocht naar veganisme is ze begonnen met Lisa goes Vegan. Ze deelt hier recepten en hotspots, geeft tips voor een vegan lifestyle en op haar YouTube kanaal vind je onder andere vlogs en eetdagboekjes. Vorig jaar bracht ze ook nog haar allereerste boek uit! Ze gaat ontzettend lekker dus! Op een vrijdagochtend spraken we af bij Hotel Arena in Amsterdam-Oost en dit was heel inspirerend, maar vooral ook heel erg gezellig (zoals je misschien wel ziet op de foto!?)

Wat heb je gestudeerd?

‘’Ik heb Klinische Neuropsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik had een onwijze interesse in het menselijk lichaam en ik vond de psyche heel leuk. Na mijn stage rolde ik in een baan bij een privékliniek.’’

Het is heel fijn om te zien dat plantaardig eten steeds normaler wordt

Hoe ben je gestart met Lisa goes Vegan?

‘’Toen ik bij de privékliniek werkte, had ik er een blogje naast. Daar plaatste ik af en toe wat, maar ik vond het lastig om mezelf te promoten. Vriendinnen moedigde me aan om meer te plaatsen en ik vond het heel leuk om te doen. Toen het aantal volgers groeide, durfde ik er meer voor te gaan. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik gestopt met werken bij de kliniek en ben ik vol voor Lisa goes Vegan gegaan. Daarnaast werk ik ook nog bij Wakker Dier, bij de fondsenwerving. De afgelopen jaren zijn er meer en meer mensen geïnteresseerd geraakt in plantaardig eten, waardoor het alsmaar beter gaat met mijn blog. Het is heel fijn om te zien dat plantaardig eten steeds normaler wordt.’’

Foto: Lisa goes Vegan

Hoeveel mensen werken er voor Lisa goes Vegan?

‘’Ikzelf, en ik heb nu 1 stagiaire. Ze werkt 3 dagen per week vanuit mijn kantoor in Amsterdam-West. Ze edit video’s, schrijft artikelen, maar bezoekt ook hotspots en events.’’

Als ik dit kan vasthouden, dan ben ik de meest gelukkige mens op aarde

Wat is het leukste aan je werk?

‘’Alles! Behalve de administratie, haha. De creativiteit, de vrijheid, altijd nieuwe dingen ontdekken, op onderzoek uit gaan. Het is een never ending story. Daardoor haal ik er zoveel voldoening uit. Als ik dit kan vasthouden, dan ben ik de meest gelukkige mens op aarde.’’

Zijn er ook minder leuke dingen?

‘’Het is soms lastig kiezen tussen alles wat ik wil doen, want ik kan niet alles doen. Daarin keuzes maken vind ik ook wel eens eng. Ik heb geen baas die me vertelt wat ik moet doen, ik bepaal het allemaal zelf. En daardoor ga ik soms op m’n bek. Het is ook wel eens lastig dat mensen denken dat je altijd beschikbaar bent. Ik probeer tijdsblokken voor mezelf te maken en ik heb alle pushberichten op mijn telefoon uitstaan. Als je me echt wilt bereiken, dan moet je me bellen. Dit werkt ontzettend fijn.’’

Jij bent toch wel een beetje het boegbeeld voor veganisme geworden. Hoe ga je om met kritiek rondom plantaardig eten en vegan zijn?

‘’Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn, vind ik het heel leuk om inhoudelijk de discussie aan te gaan. Ik probeer er heel erg open in te staan en mensen vrij te laten, maar wel een spiegel voor te houden en te vertellen over mijn eigen ervaringen. Mensen die echt alleen maar negatief zijn, probeer ik zoveel mogelijk te laten gaan.’’

De ideale wereld is een wereld waarin dieren en mensen niet onnodig hoeven lijden

Foto: Lisa goes Vegan

Hoe ziet de perfecte wereld er voor jou uit?

‘’Ik hoop dat we allemaal gaan inzien dat we deze aarde moeten doorgeven. We moeten niet alleen maar nemen, maar ook iets teruggeven. Die awareness moet groeien. Ik probeer dat te bereiken met mijn platform, maar het moet ook vanuit de overheid komen. Dat kan nog veel verbeteren. De ideale wereld is een wereld waarin dieren en mensen niet onnodig hoeven lijden.’’

Wat kunnen we in de toekomst nog van Lisa goes Vegan verwachten?

‘’Ik wil het voor mensen makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Ik krijg nu veel aanvragen van buitenlandse volgers, dus ik wil me meer gaan richten op Europa. En er komt een nieuw boek aan! Ik ben het nu aan het schrijven. Met dit boek wil ik me meer gaan richten op mannen. Ik heb het idee dat veel mannen denken dat plantaardig en gezond eten moeilijk is, dus ik wil makkelijke recepten aanbieden die ook nog eens gezond zijn. Daarnaast ga ik 6 weken naar Londen. Ik had behoefte aan nieuwe inspiratie en het is soms fijn om even uit je ‘bubbel’ te stappen en met een frisse blik mijn werk te bekijken.

3 tips voor een plantaardige, duurzame en liefdevolle lifestyle

  • Gebruik de kruiden en smaken waarmee vlees op smaak wordt gebracht als je gek bent op die vleessmaak. Zoals vleeskruiden door de kipstuckjes van de Vegetarische Slager.
  • Focus je niet op vervangen, maar denk aan de manier van koken waar groente centraal staat.
  • Maak het jezelf niet te moeilijk en relax!

Meer weten over Lisa? Bezoek haar website.

Vond je dit leuk? Lees dan ook de interviews met Tessa Moorman van The Green HappinessIJsbrand Straatman van The Healthy Heart, sustainable fashion en lifestyle expert Marieke Eyskoot en Jelle Derckx van GROWTHINKERS.

Wie zou jij nog graag voorbij zien komen in ‘Groen Ondernemen’? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Volg Vetjebol ook op Instagram, Facebook en YouTube!

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten