Yes, we zijn op reis! Zoals je hier misschien hebt gelezen, zijn we voor minimaal 6 maanden aan het reizen. Onze eerste stop is Sint Petersburg, Rusland. We zijn er 3 dagen geweest. We laten je zien naar welke hotspots je kunt als vegan in Sint Petersburg.

Uit verhalen hoorde we dat Sint Petersburg de mooiste stad van Rusland moest zijn. De mooiste kunnen we niet beoordelen, maar de stad staat inderdaad vol met mooie gebouwen. Uiteraard kan een bezoekje aan het belangrijkste museum, De Hermitage, niet ontbreken. Maar door gewoon rond te lopen in de stad zie je ook al genoeg. Het is een heel Europese stad, met genoeg vegan restaurants. We hebben een video gemaakt toen we er waren.

Check de video: Vegan in Sint Petersburg

Vegan in Sint Petersburg

We gaan natuurlijk niet naar een stad zonder vegan hotspots te bezoeken. Aangezien we wisten dat we kort hierna 4 dagen in de trein zouden zitten, met nauwelijks vegan eten, zijn we aardig wat hotspots afgegaan. Maar we hebben ook zelf gekookt, want we konden genoeg lekker eten vinden in de supermarkten. We nemen vaak een bewaarbak van thuis mee, zodat we ook zelf lunch kunnen maken voor als we een hele dag bezig zijn. We hebben nog meer tips voor vegan zijn op reis, mocht je benieuwd zijn hoe we het meestal aanpakken. Deze vind je hier!

Sint Petersburg

Sint Petersburg - Basiliek

Sint Petersburg - Stad

Sint Petersburg - Kathedraal

Sint Petersburg - Thera

Bekijk hier alle hoogtepunten van onze reis.

Advertentie

Vegan restaurants in Sint Petersburg

Hier volgen de restaurants die we hebben bezocht in Sint Petersburg!

Jiva Burgers
ul. Belinskogo, 9, Sankt-Peterburg, 191014
Prijs: € 13,80 voor 2 burgers, salade, patat en een taartje

De eerste avond gingen we naar Jiva Burgers, een burgertentje met ook een yogaschool. Een heel leuk tentje met veel ‘hipster’ Russen. Je kunt je burger helemaal zelf samenstellen, van het broodje, de patty tot de extra toppings. Ideaal, want zo heb je precies een broodje dat jij lekker vindt. Ik had een Indiaanse burger en Tristan had een volkoren broodje met een linzen patty. Ook probeerde ik er een typisch Russisch bessen drankje. Even wennen, maar erg lekker! En ze hadden vegan cheesecake, dus natuurlijk namen we ook vegan cheesecake!

Sint Petersburg - Jiva Vegan

Sint Petersburg - Jiva Vegan

Sint Petersburg - Jiva Vegan Burgers

Hood
Ligovski prospect 74, St Petersburg
Prijs: € 5,59 voor een burger, patat en een wrap

We waren op zoek naar het restaurant Animals (hieronder meer) en toen stuitten we op een soort food hall. Hier waren heel veel vegan opties te krijgen. Wij kozen voor een klein pick up point restaurantje. Gerund door 2 feministische meiden. We hadden een wrap met seitan en champignons, frietjes en een burger. Superlekker en bizar goedkoop! De sfeer in de food hall en de wijk eromheen deed ons denken aan Berlijn. Heel tof, want dat hadden we niet verwacht te zien in Rusland.

Sint Petersburg - Hood Vegan

Sint Petersburg - Hood Vegan

Animals
Ligovskiy pr 74, St Petersburg, Russia, 191040
Prijs: € 5,88 voor ramensoep, een groot glas bier en een pot thee

Toen we even verder zochten vonden we Animals. Inmiddels zag ik behoorlijk vol, maar Tristan nog niet. Hij nam een ramensoepje met tofu. Animals is een heel leuk eetcafe met goede activistische dierenrechten afbeeldingen door het hele cafe heen. Ze hebben ook ontbijt, dumplings, pasta en andere snacks.

Sint Petersburg - Animals Vegan

Na Sint Petersburg zijn we doorgereis naar Moskou. Bekijk hier het verslag.

Benieuwd naar onze verdere reis? Volg ons dan op InstagramFacebook en YouTube!

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan poké bowl
14/07
We zijn gek op de Japanse keuken. Eerder maakte we al een vegan ramen recept...
07/07
Het is zomer! Tijd dus om goed te smeren. Het is belangrijk om je huid...
Vegan spieropbouw
03/07
Een grote mythe rondom veganisme is dat je niet genoeg eiwitten binnen zou kunnen krijgen....

Volg Vetjebol op