Na Sint Petersburg gingen we door naar Moskou voordat we op de Trans Mongolië Express stapten. Moskou is een heel fijne stad voor vegans, we hadden genoeg opties dus! Helaas waren we niet zo lang in Moskou en hebben we er maar 2 kunnen bezoeken. We moeten dus nog een keertje terug… 😉

De stad Moskou

Verder is Moskou een heel fijne stad voor een citytrip. De stad is heel groot, maar het bezienswaardige centrum is vrij compact en veel is gelegen rondom het Rode Plein. Daarnaast is een ritje met de metro al een bezienswaardigheid op zich, want veel metro’s zoals de haltes: Komsomolskaja, Kievskaja en Majakovskaja zijn plaatjes. De metro’s zijn zo mooi gemaakt omdat Stalin de burgers het gevoel wilde geven dat het beter ging met het land, dus het beste marmer en goud werden gebruikt. Veel panden en gebouwen zien er prachtig uit en daarom vonden wij de stad op sommige plekken net een openluchtmuseum lijken.

Bekijk hier ook onze vegan hotspots in St. Petersburg.

Moskou Thera

Moskou Tristan

Metro Moskou

Vegan in Moskou

Avocado
Adres: Russia Russia, Tverskaya St, 5/6, Moscow, 125009

Dit restaurant schijnt 1 van de eerste vegetarische restaurants te zijn van Moskou. Een deel van het menu is volledig raw. Wij namen een raw lasagne omdat we dit nog nooit op hadden. Hij was onder andere gemaakt met rauwe cashewnoten, lijnzaad en groente. Superlekker! Verder hadden we allebei een soepje en een lekkere warme spinazie salade. Voor Russische begrippen was deze plek aan de dure kant, maar voor Amsterdamse begrippen heel goed te betalen.

Avocado Moskou Vegan

Avocado Moskou Vegan

Avocado Moskou Raw Vegan

Green Point

Green Point zit nog niet zo lang in Moskou, maar is zeker een aanwinst voor de vegan community van de stad. Een heel relaxed 100 % vegan tentje met een heel aardige eigenaar. We spraken hem eventjes over hoe het is om vegan te zijn in Moskou en hij vertelde ons dat er in de laatste 2 a 3 jaar steeds meer vegan restaurants bijkomen en dat vegan zijn in het algemeen meer in opkomst is in Moskou. Een goede ontwikkeling dus! 🙂

Klik hier voor alle hoogtepunten van onze reis!

Green Point Moskou Vegan

Naast de restaurants is er in de supermarkt genoeg te vinden. Ook hier hebben we dus nog een keertje zelf gekookt. Het enige dat we niet konden vinden waren alternatieve voor zuivelproducten. Wel zagen we een dame in het hostel in Sint Petersburg met Alpro Soja met Russische opdruk, dus het bestaat wel. Wij zagen het niet in de supermarkt. En helaas hebben we het niet gevraagd aan de dame.

Na Moskou is het tijd voor de Trans Mongolië Express. Hier lees je meer over deze bijzondere treinreis.

Lees ook: Vegan in Sint Petersburg

Vetjebol is ook te vinden op InstagramFacebook en YouTube!

Door
Tristan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

12/02
De lekkerste springrolls als je het ons vraagt zijn de Vietnamese springrolls. Toen wij in Vietnam waren aten...
kaliber-vegan tassen
08/02
Vegan tassen zijn helemaal geen uitzondering meer. Steeds meer merken maken de mooiste vegan tassen....
04/02
Geitenmelk is bedoeld voor baby geitjes, koeienmelk voor kalfjes en de melk van een mens...

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots