Smoothie bowl met spinazie en mango

Recept

Porties 1 smoothie bowl
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 (bevroren) banaan
  • Handje spinazie
  • 100 gram bevroren mango
  • 1 el lijnzaad
  • 2 el havermout
  • Water

We variëren niet heel vaak met het ontbijt. Naast de havermout bowl is dit ons andere favoriete ontbijt. We wisselen het in de week meestal een paar keer af. Handig aan deze smoothie bowl is dat je ‘m ook heel makkelijk kan meenemen. Wij gebruiken daarvoor een grote (voormalige) augurkenpot. Meestal ontbijten we rond 10/11 uur. Dus als we naar werk gaan, drinken we de smoothie daar op.

In de winter gebruiken we in plaats van spinazie, boerenkool. We kijken wat er in het seizoen is en voegen dit toe.

Bereidingswijze smoothie bowl met spinazie en mango

De groene ontbijt smoothie bowl is zo klaar. Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en zorg dat er 1 geheel ontstaat. Wij vinden het lekker als de smoothie wat dikker blijft, maar voeg gerust meer water toe als je van een waterige smoothie houdt.

Schenk de smoothie in een schaaltje en bestrooi met je favoriete toppings. Als je de smoothie meeneemt kun je m direct inschenken in een glas (of augurkenpot 😅).

Optioneel: Top de smoothie bowl af met zelfgemaakte granola.

Het recept gaat verder na de foto

Wij vinden het ideaal om de dag direct te beginnen met spinazie omdat je zo al veel vitamines binnenkrijgt. Door de mango en banaan proef je overigens niets van de spinazie, dus ook een goede manier om ervoor te zorgen dat je kinderen meer groene bladgroente binnenkrijgen als ze het los niet willen eten. Spinazie is een goede groente om vitamine K, ijzer, calcium en kalium binnen te krijgen. Lees hier meer over voldoende ijzer binnen krijgen als vegan.

 

 

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten