Zomerse vegan salade (glutenvrij & koolhydraatarm)

Recept

Porties 3-4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 x rode ui
  • 1 x rode biet
  • 150 gram doperwten (wij hadden verse doperwten, maar uit een blik kan ook)
  • 150 gram kapucijners (wij hadden verse kapucijners, maar uit een blik kan ook)
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 kleine krop sla
  • Peper & zout naar smaak
  • Tahin

Geroosterde kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Snufje chili
  • Peper & zout

Sinds een tijdje proberen we ’s avonds wat lichtere maaltijden te eten. We eten liever ’s ochtends een grote bowl met havermout en veel fruit, als lunch bijvoorbeeld rijst met groente en dan als avondeten bijvoorbeeld deze zomerse vegan salade (glutenvrij & koolhydraatarm). Deze manier van eten, dus aan het begin van de dag een grote maaltijd en ’s avonds een kleinere, lichtere maaltijd bevalt ons goed. We krijgen er meer energie van en hebben het idee dat het voor ons goed werkt.

Recept voor zomerse vegan salade

Deze zomerse vegan salade is een complete maaltijd. Het zit vol groente en is koolhydraatarm en glutenvrij. Wij zijn geen voedingsdeskundigen dus delen alleen met jullie wat voor ons goed werkt. Luister altijd goed naar je eigen lichaam!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en breng ze op smaak met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, een snufje chili en wat peper en zout. Zorg dat de kikkererwten goed gekruid zijn voordat je ze op een bakplaat strooit. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar allemaal los van elkaar. Bak ze krokant in ongeveer 15 minuten.

Heb je verse kapucijnen en doperwten? Haal ze dan uit hun omhulsel en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snijd de ui en de knoflook en fruit deze samen in een wokpan.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en doe deze bij de ui en knoflook. Laat meebakken totdat ze goed gaar zijn. Het liefst een beetje krokant. Dan kan de in blokjes gesneden paprika erbij. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze ook toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.

Ook de rode bietjes kun je dan in blokjes snijden. Roer deze samen met de kapucijnen en de doperwten door het aubergine mengsel.

Was de sla en snijd in reepjes. Garneer een bord met een laagje sla, daarbovenop het mengsel en top af met wat tahini en de kikkererwten.

Enjoy!

Trek in meer zomerse recepten? Probeer ook onze Vietnamese springrolls, frisse couscous salade, onze sushi salade of deze Oosterse bowl.

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Reacties bekijken

Uitgelicht

Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans Alle tips en informatie
Aubergine in pittige tomatensaus

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Bekijk alle boeken

Blog

Vegan shop tips

Thera & Tristan van Vetjebol

Waarom vegan?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven!

Volg Vetjebol op

Ga direct naar

Blog Vegan shop tips Reizen Recepten