Advertentie

Wat eet je als vegan op boord? Eerder schreven wij een artikel over vegan broodbeleg. Aan die lijst kunnen we nu weer iets nieuws toevoegen. Johma komt namelijk als eerste met een vegan salade voor op brood. Er zijn twee vegan salades: selderij-appel salade en bruschetta salade. Hopelijk volgen er snel meer!

Johma vegan salade in samenwerking met ProVeg Nederland

De non-profit organisatie ProVeg Nederland heeft Johma geholpen met de ontwikkeling van de vegan salade. In iedere salade die Johma tot nu maakte werd altijd ei gebruikt. ProVeg heeft Johma advies gegeven over het vervangen van ei.

ProVeg directeur Veerle Vrindts: “Veel veganisten en mensen die vaker plantaardig willen eten, missen nog goede en betaalbare hartige opties voor op brood. Terwijl veel vegetarische salades prima geschikt zouden zijn als alleen de dressing ei-vrij kan worden gemaakt. We zijn enthousiast dat Johma nu deze stap zet met hun eerste vegan salade. En als het aan ons ligt, blijft het niet bij appel-selderijsalade. We hopen dat Johma ons in de toekomst ook blij kan maken met veganistische varianten op hun andere populaire salades in het koelschap.”

Johma Bruschetta Salade

ProVeg hielp ook bij de ontwikkeling van de nieuwe vegan HEMA appelkruimeltaart. En bij de lancering van de vegan pizza’s bij Domino’s en de vegan mayonaise bij Smullers. ProVeg heeft als doel om de consumptie van dierlijke producten tegen 2040 met 50% terug te brengen. En uiteindelijk gaan ze voor een 100% plantaardige toekomst.

Advertentie

Waar is de vegan salade van Johma verkrijgbaar?

De nieuwe vegan salade van Johma is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Een bakje kost €2,49. Je kunt ‘m ook online bestellen.

Johma Vegan Salade

 

 

Advertentie

Door
Tristan

Reacties

  1. Heerlijk en fijn dat het vegan is. Maar Albert Heijn verkoopt het niet meer en bij de Jumbo hebben ze het ook niet.

  2. Hi Yolanda, dankjewel voor de update! We gaan eens contact opnemen met ProVeg, zij hebben geholpen de salade op de markt te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

De Vegarevolutie
De Vegarevolutie

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Vegan spaghetti bolognese
24/01
Wij eten iedere week wel een keer (volkoren) pasta en meestal spaghetti. Dit eten we...
22/01
Toen wij net vegan waren struggelde we nog wel eens wat we op brood konden...
Vegan diepvriespizza
20/01
Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. Maar een vegan diepvriespizza uit de supermarkt bestond...

Advertentie

Volg Vetjebol op