Vragenvuur Go With The Glow

Wie inspireert jullie?

''Marianne Thieme is een grote inspiratiebron voor ons en een vrouw met een missie. 100 jaar geleden kregen vrouwen passief kiesrecht. Vandaag anno 2017 is er maar één vrouwelijke fractievoorzitster en dat vinden wij jammer, want uit onderzoek blijkt dat een vrouw in instabiele situaties een heel belangrijke rol kan spelen. Ze nemen minder risico en ze hebben een bredere kijk op ethiek. Dat is wat we nodig hebben!

Partij voor de Dieren wilt de basisbeurs terug draaien, zodat de jongeren van nu niet starten met een torenhoge schuld. Ze willen dat je op je 65e met pensioen kunt of als je 40 jaar betalend werk hebt verricht. De megastallen moeten weg en een verbod op hobby jacht. Duurzaam onderwijs, meer biologische landbouw en betaalbare biologische en gezonde voeding. Een betere wereld voor mens, dier en milieu, want wij zijn de eerste generatie die ons zorgen moet maken om de toekomst van onze kinderen en we moeten er samen voor zorgen dat daar verandering in komt. We zijn een klein landje maar onze invloed is exponentieel. Wist je dat er wereldwijd ondertussen al 18 Partijen voor de Dieren zijn en in Australië en Portugal al in het parlement? Laat ons landje een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Laten we dat samen doen! Houd vast aan je idealen is Marianne haar mantra en dat drijft ons ook elke dag. Samen met Ewald Engelen schreef ze het boek “De kanarie in de kolenmijn” die wij iedereen aanraden om een beter ecologisch en economisch zicht te krijgen op de situatie van ons land.''

Wat is jullie lievelingseten?
''Pizza!''

Welk gerecht maken jullie meestal als er vrienden komen eten?
''Een pasta is altijd goed. Met onze Italiaanse roots zijn we gewend om dagelijks pasta te eten en de variaties zijn eindeloos! Pasta met aubergine, pasta met pompoen, pasta putanesca, pasta met doperwtjes, zelfs pasta met aardappel is lekker, haha!''

Hebben jullie een favoriete duurzame onderneming?
''Meatless District en Mastino V, beide op de Bilderdijkstraat in Amsterdam zijn onze favoriete restaurants. W.Green is een groen communicatiebureau dat duurzame merken vertegenwoordigt en Geitenwollenwinkel is een kledingwinkel op de Utrechtsestraat  in Amsterdam die enkel vegan kleding, schoenen en tassen verkoopt.''

Wat is jullie missie?
''Onze missie is om mensen in hun kracht te stellen geïnformeerde (voedsel) keuzes te maken. Door middel van lezingen, workshops en events willen we mensen informeren en helpen te leven vanuit het hart met compassie voor henzelf, de dieren en de wereld.''

Terwijl wij van het prachtige Chinese landschap en eten genieten, staat er gewoon een nieuw interview klaar! Dit keer met de zussen Loulou en Isabella van Go With The Glow. Met Go With The Glow bieden zij een lifestyle wijzer naar een duurzame, bewuste, plantaardige en liefdevolle levensstijl. Sinds ik begin vorig jaar naar een brunch van hen ben geweest, ben ik fan van deze lieve meiden. Helemaal leuk dus om ze te interviewen voor onze rubriek: Groen Ondernemen, waarin we ondernemers interviewen die met hun bedrijf werken aan een duurzamere en groenere wereld.

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Wat hebben jullie gestudeerd?

”Loulou studeerde communicatie en Isabella is afgestuurd in binnenhuisarchitectuur. Maar eigelijk zien we het hele leven als een grote studie en zijn we studenten van het leven. Je raakt nooit uitgeleerd en we vinden in veel mensen en gebeurtenissen een leraar.”

Go With The Glow, Foto: Nadir Soltane

Go With The Glow, Foto: Nadir Soltane

Voor ons gevoel zijn we, toen we plantaardig gingen eten, echt opgebloeid

Waarom zijn jullie Go With The Glow gestart?

Na het zien van verschrikkelijke beelden over de bio-industrie besloten wij hier niet langer aan bij te dragen en zijn we plantaardig gaan eten. Dit riep veel commotie op in onze omgeving vooral voor onze Italiaanse familie was dit onbegrijpelijk. Tien jaar geleden waren er ook nog niet zoveel inspiratiebronnen zoals Instagram of Pinterest die veganisme toegankelijker maken. We moesten heel veel zelf uitpluizen en dat ging met vallen en opstaan. Wij wisten namelijk helemaal niet zo goed waar we mee bezig waren en wat het met onze gezondheid zou doen. Er werden ons veel angsten aangepraat vanuit een bepaalde overtuiging. Je hebt toch calcium nodig voor sterke botten? En zonder vlees mis je toch je eiwitten? En how about omega’s die je samen met de vis aan je voorbij laat gaan?

Met behulp van diëtisten en deskundigen ontwikkelden we een levensstijl voor onszelf waar we ontzettend gelukkig van werden, fysieke voordelen aan ondervonden en mentale helderheid. Voor ons gevoel zijn we, toen we plantaardig gingen eten, echt opgebloeid en dat bleef niet onopgemerkt in onze omgeving. We kregen veel goede reacties op onze food foto’s en mensen wilden graag meer weten over deze lifestyle. Als je iets moois ervaart dan wil je niets liever dan dat delen met je vrienden, familie en omgeving.

Wij willen jou informeren en inspireren maar je tegelijkertijd ook alle tools aanreiken om te werken aan de beste versie van jezelf.

Wij wilden educatie bieden op het gebied van voeding, gezondheid, milieu, dierenwelzijn en spiritualiteit vanuit onze eigen ervaringen en een Holistisch perspectief. Zo kwam het idee om Go With The Glow op te starten, jouw lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Wij willen jou informeren en inspireren maar je tegelijkertijd ook alle tools aanreiken om te werken aan de beste versie van jezelf. Voor jezelf en de wereld waarin je je begeeft.”

Go With The Glow, Foto: Nadir Soltane

Foto: Go With The Glow

Hoe zijn jullie gestart?

”We waren er dus over uit dat we onze omgeving wilden laten zien, proeven en ervaren hoe veelzijdig en lekker de plantaardige keuken is, want wij vegans eten écht niet alleen slablaadjes hoor! Tegelijkertijd wilden we ze informeren over de impact van een plantaardig dieet op je gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Zo kwam het idee tot stand om een keer een intieme brunch te organiseren bij ons thuis.

Met oog op de goede voornemens voor het nieuwe jaar postten wij in januari 2016 een oproep aan onze Facebook vrienden met de vraag wie er geïnteresseerd zou zijn om onze informatieve, vegan brunch bij te wonen. We kregen meer dan 200 aanmeldingen wat al onze verwachtingen tot grote vreugd te boven ging en besloten de brunches onder te verdelen in drie events. We werkten voor deze events samen met hotspots in Amsterdam die nog niet per se iets plantaardigs op de kaart hadden. Samen met het desbetreffende restaurant ontwierpen wij een vegan driegangen menu dat wij lanceerden met onze Go With The Glow brunch die ook bij het restaurant op de kaart bleef. Op deze manier probeerden we steeds meer hotspots in Amsterdam “Vegan friendly” te krijgen. Het restaurant trekt hiermee ook een geheel nieuwe doelgroep en de vaste gasten worden getriggerd om ook eens plantaardig uit te proberen.”

Wat is het leukste aan jullie werk?

Where your focus goes, energy flows. Onze reis naar veganisme en het ontstaan van Go With The Glow is iets dat echt uit het hart kwam en we merkten dat dit alles heel organisch is gelopen. We werken hard maar we doen wat we leuk vinden. Als zussen kennen we elkaar door en door. We zijn beste vriendinnen en zijn bekend met ieders zwakke en sterkte punten. Het idee dat je je partner voorbij de 100% kunt vertrouwen en elkaar alles gunt is wat ons betreft de belangrijkste fundering voor een samenwerking.”

Het idee dat er elke minuut alleen al in Nederland meer dan 1000 dieren worden geslacht is voor ons een onverdraaglijk idee.

Go With The Glow, Foto: Marilyn Bartman

Go With The Glow, Foto: Marilyn Bartman

Zijn er ook minder leuke dingen?

”We vinden het heerlijk om alle positieve aspecten van veganisme te belichten en te experimenteren met kleurrijke gerechten. Echter vergeten we niet dat de oorzaak van ons “activisme” een duister en onbegrijpelijk verhaal is van pijn, verdriet en onrecht. Ondanks dat we dagelijks duizenden mensen inspireren bewuster te leven is het soms moeilijk om te accepteren dat we de wereld niet binnen een dag beter kunnen maken. Het idee dat er elke minuut alleen al in Nederland meer dan 1000 dieren worden geslacht is voor ons een onverdraaglijk idee. Elke minuut… Alleen al in Nederland….

Op zulke momenten moeten we onszelf moed inspreken en positief blijven. Uiteindelijk is het altijd de moeite waard om onze boodschap te blijven verspreiden en op deze manier iets bij te dragen aan het gehele bewustzijn. Het leert ons om het onveranderlijke te accepteren en onconditioneel lief te hebben.”

Als iedere persoon op de wereld elke dag een goede daad verricht komen we al een heel eind toch?

Hoe ziet de perfecte wereld er uit voor jullie?

”Wanneer we de balans omarmen tussen goed en slecht, licht en donker, yin en yang beseffen we ons dat beide er moeten zijn. Perfectie bestaat dus niet, maar het zou een hele hoop bijdragen als we allemaal in ieder geval de intentie zouden hebben om de beste versie van onszelf te zijn. Voor onszelf en voor de wereld waarin we ons begeven. We kunnen niet de hele wereld perfect maken en redden, maar als we elke dag een klein steentje bijdragen in de vorm van kleine daden van compassie draag je ook bij aan het geheel. Help bijvoorbeeld eens een oude dame met oversteken, adopteer een dier uit het asiel, eet op maandag vleesvrij, doe eens vrijwilligerswerk. Als iedere persoon op de wereld elke dag een goede daad verricht komen we al een heel eind toch?”

Go With The Glow, Foto: Marilyn Bartman

Go With The Glow, Foto: Marilyn Bartman

Wat doen jullie het liefst in je vrije tijd?

”We vinden het heel belangrijk om de natuur op te zoeken. Wij mensen zijn net als sponsen, we absorberen alles om ons heen en vaak zijn we alleen maar aan het reageren op situaties. Wanneer je in de natuur bent kom je tot je ware zelf en word je gereinigd. En we houden heel erg van uit eten gaan en dansen.”

Wat kunnen we in de toekomst nog van Go With The Glow verwachten?

‘Ons eerst volgende project is de Go With The Glow 7 days vegan challenge. Anno 2018 is gezondheid, duurzaamheid en compassie de norm en daarom willen we mensen stimuleren om het jaar te starten met het voornemen om meer/dan wel niet volledig plantaardig te gaan eten. Om het nieuwe jaar te starten met een liefdevolle benadering naar jezelf en de wereld waarin we ons begeven hebben we een 7-dagen programma uitgewerkt met elke dag een thema, een korte mindfulness oefening, een reden om plantaardig te eten en uiteraard 7 heerlijke ontbijtjes, 7 complete lunches, 7 volwaardige maaltijden, 7 krachtige tussendoortjes en 7 toetjes om je vingers bij af te likken. Via www.tibbaa.com/gowiththeglow schaf je een e-book aan dat je eind december krijgt toegestuurd. De challenge zelf gaat op maandag 8 januari van start en dan zullen we elke dag een video uploaden om je te begeleiden in dit proces.”

3 tips voor een plantaardige, duurzame en liefdevolle lifestyle

  • Houd onze socials in de gaten voor de eerst volgende Glow events en doe mee met de 7 days vegan challenge.
  • Lees je in, kennis is macht.
  • Wees lief voor jezelf en iedereen om je heen. Compassie.

Wil je meedoen aan de 7 days vegan challenge van Go With The Glow? Of ken je iemand die zou kunnen meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie!

Vond je dit leuk? Lees dan ook de interviews met Lisa Stel van Lisa Goes VeganTessa Moorman van The Green HappinessIJsbrand Straatman van The Healthy Heart, sustainable fashion en lifestyle expert Marieke Eyskoot en Jelle Derckx van GROWTHINKERS.

Wie zou jij nog graag voorbij zien komen in ‘Groen Ondernemen’? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Volg Vetjebol ook op InstagramFacebook en YouTube!

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
5 x makkelijke vegan recepten
5 x makkelijke vegan recepten Als je weinig tijd hebt

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Bekijk alle boeken

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC3

Check ook:

Vegan kip van oesterzwammen
28/08
Terwijl wij van het prachtige Chinese landschap en eten genieten, staat er gewoon een nieuw...
Ecopods
21/08
Terwijl wij van het prachtige Chinese landschap en eten genieten, staat er gewoon een nieuw...
Libanees flatbread
11/08
Terwijl wij van het prachtige Chinese landschap en eten genieten, staat er gewoon een nieuw...

Advertentie

Duurzame DIY cosmetica

Natural Heroes

Volg Vetjebol op