In Thailand hebben we vooral veel gegeten. Vegan in Thailand was het makkelijkst van de hele reis waarschijnlijk. Overal vind je geweldige vegan hotspots en restaurants. Zo schreven we eerder al over vegan eiland Koh Phangan. In dit artikel vertellen we heel gedetailleerd waar je moet zijn op dit eiland. Maar waar moet je zijn als vegan in Thailand in de rest van het land? Dat vertellen we je hier!

Vegan in Thailand

Onze route

Chiang Mai – Pai – HuaHin – Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao – Bangkok

Transport

Reizen door Thailand is heel eenvoudig. Overal kun je bussen, treinen en vliegtickets boeken. Het hele land is zo ingericht op toerisme dat je alleen maar hoeft te weten waar je heen wilt en de rest wijst zichzelf.

Bussen

De grote afstanden hebben wij allemaal afgelegd met bussen. De bussen in Thailand zijn heel comfortabel en alles is perfect geregeld. Ze rijden op tijd (in ons geval) en er is vaak een toilet aan boord.

Ferry’s

Naast de bussen hebben wij een aantal ferry’s gepakt naar de eilanden toe. Ook de ferry is heel goed geregeld. Je kan een combi ticket kopen, dus met busticket en een ferry rit naar het eiland toe. De ferry rit was meer een uitdaging. Wij waren er in monsoon season. De zee was erg ruig en door de hoge golven ging de ferry flink heen en weer. Iedereen werd zeeziek. Dus op de terugweg besloten we buiten achterin de boot te gaan zitten. Halverwege de rit begon het te stormen en werden we compleet nat. Wel een avontuur!

Taxi en tuk tuks

In Thailand vind je heel veel taxi’s en misschien wel nog meer tuk tuks. In Bangkok rijden ze op meters. Het starttarief is 35 baht, dit is nog geen euro. De meter begint te tellen na de eerste kilometer.

De prijzen

In Thailand kun je heel goedkoop reizen, zeker als je lokaal eet en heel basic slaapt. Toch hebben wij nog aardig wat geld uitgegeven in Thailand. Dit komt door de vele vegan restaurants en de goede yogastudio’s. Voor een lokale maaltijd betaal je zo’n 2 euro en voor een maaltijd in een Westers restaurant betaal je ongeveer 5 euro. Accomodatie kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Onze goedkoopste accomodatie was 2 euro per bed per nacht en onze duurste was 50 euro voor een heel appartement per nacht. Voor ons was Thailand uiteindelijk zeker niet het goedkoopste land.

Lees hier onze tips voor vegan op reis.

Advertentie

Duurzame huishoudartikelen en cosmetica

Vegan in Thailand: onze hotspots

Chiang Mai

In Chiang Mai draait het allemaal om eten. We zijn naar zoveel restaurantjes geweest! Er wonen veel expats in deze stad, waardoor er genoeg aanbod is aan Westers eten. Maar we hebben ook heerlijke lokale gerechten gegeten, waaronder een supergoede Pad Thai bij Reform Kafe.

 • Reform Kafe
 • Pure Vegan Heaven
 • Vegan Heaven
 • Vegan Heaven 2
 • Amrita Garden
 • Bodhi Tree Cafe 2
 • Free Bird Cafe
 • Aum
 • Taste from Heaven

Pai

Pai is een prachtig dorpje gelegen in de bergen van Thailand. Ook hier draait het grotendeels om eten. Op de nightmarket vind je allerlei lekkere kraampjes en volop vegan aanbod. In Pai deden wij ook een kookcursus bij een organic kookschool. Daar schreven wij dit artikel over.

 • Earth Tone
 • Queen Falafel Food Cart
 • Night Market – Vegan Wrap Stall
 • Blossom Cafe

Thera Vegan kookworkshop Pai Thailand

HuaHin

HuaHin is een populaire badplaats onder de lokale bevolking. In deze stad heeft de koning zijn vakantiehuisje, mede daarom is het zo’n populaire plaats. Wij vonden de stad niet zo leuk, maar gingen hierheen om een dagje een Wildlife Animal Sanctuary te bezoeken. Daar schreven we een uitgebreid artikel over. Die vind je hier.

We hebben verder weinig gedaan in HuaHin, maar vonden daar wel een heel lekker vegan restaurant, genaamd:

 • Hua Hin Vegan Cafe & Wine

Olifanten sanctuary Thailand

Koh Samui

Koh Samui was het eerste eiland dat we bezochten. We pakten de bus van HuaHin naar Changwat Chumphon. Op deze manier ga je wel eerst langs de andere eilanden Koh Tao en Koh Phangan, maar het was voor ons de snelste aansluiting omdat we vanuit het noorden kwamen. Je kunt Koh Samui ook bereiken via Surat Thani. We hebben op Koh Samui niet bij veel 100% vegan restaurants gegeten, maar in elk restaurant konden we wel een vegan maaltijd samenstellen. We vonden 1 heel lokaal vegan restaurant. Dit was gewoon bij mensen thuis en we konden eten in hun woonkamer. Het eten was superlekker en heel goedkoop. Dit was het restaurant:

 • Jay Tamachad

Koh Phangan

Over dit eiland schreven we al een artikel dus zullen we nu niet te veel over uitwijden. Misschien wel het meest vegan friendly eiland ter wereld. Bekijk hier onze hotspots op Koh Phangan.

Koh Tao

Het duikeiland van Thailand. Maar liefst 90% van alle duikbrevetten worden op Koh Tao gehaald. Ook wij haalden ons duikbrevet hier, voor slechts 220 euro bij Big Blue Diving. Naast duiken kun je op Koh Tao ook heel goed eten. Er zijn volop vegan opties bij restaurants en ook een aantal 100% vegan tentjes. Het is een heel klein eiland, dus je kunt met gemak alle plekjes af gaan. 😉

 • VegetaBowl
 • Green Shelter

Bangkok

De hoofdstad van Thailand. Ik geloof dat het een beetje is; hate it or love it. Wij vonden de stad niet zo prettig, maar we hebben er wel heel goed kunnen eten. Er zitten hier veel westerse restaurants, maar ook op de nightmarket kun je wel iets vinden. Wij zijn uiteten geweest bij een Westers restaurant, Veganiere en bij een lokaal restaurant, May Kaidee, allebei superlekker! May Kaidee verzorgd ook vegan kookworkshops.

 • Veganerie
 • May Kaidee

Heb jij nog vragen over het reizen als vegan in Thailand of over het reizen door Thailand in het algemeen? Laat dan een berichtje achter!

Bekijk hier alle highlights van onze reis!

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Organic Basics: duurzaam ondergoed
Organic Basics: duurzaam ondergoed Met 10% korting
Zelf havermelk maken
Zelf havermelk maken Goedkoop en snel te maken
Gids voor vegans
Gids voor vegans Alle tips en informatie

Top 3 vegan en duurzame boeken

Onze favoriete vegan en duurzame boeken.

Koos zoekt een huis
Koos zoekt een huis

Door Liselot Jansen en Yondi Schmidt

Bestel bij bol.com
Vegan Soul Food
Vegan Soul Food

Door Jason Tjon Affo

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC5

Advertentie

Organic Basics 10% kortingscode: VETJEOBC5

Check ook:

Rijst met groente en tofu
25/02
In Thailand hebben we vooral veel gegeten. Vegan in Thailand was het makkelijkst van de hele...
05/02
In Thailand hebben we vooral veel gegeten. Vegan in Thailand was het makkelijkst van de hele...
Duurzame mondkapjes
10/12
In Thailand hebben we vooral veel gegeten. Vegan in Thailand was het makkelijkst van de hele...

Advertentie

Refurbished telefoons en laptops

Volg Vetjebol op