Advertentie

Veganistisch eten wordt steeds populairder en dit merken wij ook aan de hoeveelheid mensen die onze recepten bekijken. Onze pageviews gaan hard omhoog! We hebben jullie meest favoriete vegan recepten op een rij gezet. Dit is de top 10 vegan recepten die we in 2019 maakten, door jullie samengesteld!

Top 10 vegan recepten 2019

Advertentie

10. Vegan kip taco’s

Deze taco’s zijn fris en heel voedzaam. Je kunt een vleesvervanger kiezen die jij lekker vindt. Er zijn nu steeds meer lekkere vegan ‘kip’-vervangers te vinden in de reguliere supermarkten dus opties genoeg!

Bekijk hier het recept.

Vegan kip taco's recept

9. Vegan broodje shoarma

Vegan shoarma, met als basis oesterzwammen. Als je vegan wordt is dit hoogstwaarschijnlijk niet omdat je nooit meer shoarma wil eten vanwege de smaak. Daarom dit recept voor vegan shoarma (die stiekem een stuk lekkerder is dan shoarma gemaakt van een dier).

Bekijk hier het recept.

Vegan Broodje Shoarma Recept

8. Pasta in romige dillesaus

Dit recept maken we minimaal 1 keer per week. Als je het vaker maakt, kun je het recept helemaal eigen maken. Zo kun je meer knoflook in de saus doen, andere kruiden of misschien een andere pastasoort gebruiken. Maak ‘m zoals jij de pasta het lekkerst vindt!

Bekijk hier het recept.

Pasta in romige dillesaus

7. Vegan poké bowl

We zijn gek op de Japanse keuken. Eerder maakte we al een vegan ramen recept en dit is nog steeds één van ons meest geliefde recepten. Maar ook een vegan poké bowl maken we regelmatig. Je kan ‘m helemaal zelf samenstellen. Dus ook hierbij kies de ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

Bekijk hier het recept.

Vegan poké bowl

6. Vegan risotto met champignons

Een eenvoudig recept, met maar een paar ingrediënten die je nodig hebt. Misschien staat deze risotto daarom wel op de 6e plek: hij is makkelijk te maken en risotto is altijd goed!

Bekijk hier het recept.

Vegan risotto met champignons

5. Vietnamese springrolls

Het kost wel wat tijd om ze te maken, maar het is zeker niet moeilijk! En daarna heb je wel een heel lekkere en gezonde snack. Het recept voor deze Vietnamese springrolls staat op 5!

Bekijk hier het recept.

4. Vegan cheesecake

Uiteraard zonder dierlijke kaas, daarom vegan cheesecake. De basis voor dit recept is sojayoghurt en cashewnoten. En deze taart doet het altijd goed op verjaardagen of andere feestjes.

Bekijk hier het recept.

Vegan cheesecake recept

3. Vegan appelkruimeltaart

Het is niet een gezonde vegan appelkruimeltaart, maar wat maakt het uit want hij smaakt heel lekker! Dus dit recept is in onze top 3 beland.

Bekijk hier het recept.

2. Tofu bakken

Veel van jullie waren benieuwd hoe je het best tofu kunt bakken. Na veel experimenteren zijn wij op dit recept gekomen. We vinden dit de lekkerste manier om tofu te bereiden.

Bekijk hier het recept.

1. Vegan wokgerecht met noodles, groenten en tempeh

En op nummer 1: de noodles met groente en tempeh! Dit recept is klaar in 10 minuten, dus ideaal voor drukke werkdagen als je toch iets gezonds wil eten maar niet te veel tijd kwijt wil zijn aan koken. Je kunt variëren met de groente of rijst gebruiken in plaats van woknoodles.

Bekijk hier het recept.

Snel vegan wokgerecht

Wat is jouw favoriete vegan recept?

Op zoek naar meer vegan recepten? Bekijk ons overzicht!

Advertentie

Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 3 vegan boeken

Dit zijn onze favoriete vegan boeken.

Vegan Vibes
Vegan Vibes

Door Lisa Steltenpool

Bestel bij bol.com
Man.Eat.Plant.
Man.Eat.Plant.

Door Lisette Kreischer & Maartje Borst

Bestel bij bol.com

Bekijk alle boeken

Advertentie

Advertentie

Check ook:

Duurzame panty
29/03
Mijn panty’s gaan altijd na een paar keer dragen kapot. Ik vind het vervelend dat...
Aardappels met pesto
25/03
Heel de wereld zit (als het goed is) binnen. We zitten in een bizarre periode,...
vegan weekmenu
09/03
De Week Zonder Vlees is van start gegaan. In deze week wordt heel Nederland opgeroepen...

Advertentie

Volg Vetjebol op