Lunchtijd! Heb je veel of juist heel weinig tijd? We hebben voor ieder moment verschillende lunch recpeten! Wij maken vaak de avond van tevoren onze lunch voor de volgende dag klaar. ’s Ochtends schiet het er meestal bij in en geen eigen lunch maken is voor mij eigenlijk geen optie – op mijn werk kan ik alleen een broodje hummus krijgen. Nu denk je misschien: ‘oh lekker toch?’ Ja. Maar niet 5 dagen in de week. Dus we zijn altijd creatief met de lunch. Inspiratie nodig? Hopelijk weet je met deze lekkere en vegan lunch recepten altijd wat je kunt maken.

7 lekkere lunch recepten voor iedere dag

1) Broodje tempeh

Wij zijn dol op die Surinaamse broodjes met zure groente. Jij ook? Dan gaat dit recept ook in de smaak vallen! Het is een parodie op zo’n traditioneel broodje. Het lekkerst is als de tempeh lang heeft kunnen marineren, maar als je haast hebt kun je het binnen 30 minuten klaar hebben. Tip: laat de tempeh een nachtje marineren en neem hem los mee in een bakje. Dan kun je je broodje gewoon op werk of school beleggen en is je tempeh goed op smaak.

Broodje tempeh recept

2 ) Vegan lunch salade

Oke, dit recept is echt PERFECT als je weinig tijd hebt maar toch gezond wilt eten. Binnen 10 minuten staat het op tafel en het zit boordevol vitamine, mineralen, ijzer en nog veel meer. Dit is onze go to lunch die we het meest maken.

Vegan lunch salade to go

3 ) Scrambled tofu

Supermakkelijk en superlekker! Scrambled tofu is een beetje onze guilty pleasure. Het is echt comfort food en wij eten het dan ook vaak als we brak zijn of gewoon trek hebben om snel iets écht lekkers te eten. Je kan het op een broodje serveren, maar ook in een salade.

Scrambled tofu recept

4 ) Frisse couscous salade to go

Tijdens Veggieworld in maart mochten wij een kookdemo geven en wij maakten oa deze salade. We kregen een hoop positieve reacties op dit recept. Dus de frisse couscous salade kan ook niet in deze lijst ontbreken!

Frisse couscous salade recept

5 ) Homemade hummus

Dit is gek. Ik wil op mijn werk geen hummus eten, maar vervolgens staat er wel een hummus recept in deze lijst. Ja, dat lijkt gek he. Maar zelfgemaakt hummus is niet te vergelijken met die kant-en-klare hummus. Zelfgemaakt hummus is zo lekker en kan overal bij. Met brood, rauwkost, bij een salade. Nu eet ik nog wel eens kant-en-klare hummus hoor, zo erg is het ook weer niet. Maar het liefst heb ik altijd deze homemade hummus bij de hand. 🙂

6 ) Vegan sandwich

Een broodje kaas is zo’n beetje standaard voor elke Nederlander tijdens de lunch. Maar met die lunch krijg je lang niet al je voedingsstoffen binnen, dus wij bedachten een vegan sandwich die lekker is en ook een lunch waar je goed op vooruit kunt.

Vegan sandwich recept

7) Boerenkool met linzen en champignons

Ook weer een heel eenvoudig en gezond lunch recept. Wij maken deze vaak de dag van tevoren klaar, want hij kan prima koud gegeten worden.

Boerenkool met linzen en champignons recept

Welk van deze lunch recepten wil jij een keer proberen? Laat het weten in de comments! 🙂

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

Vegan wentelteefjes recept
14/06
Sinds wij vegan zijn hebben wij geen wentelteefjes meer gegeten, terwijl ze juist heel eenvoudig...
Tristan met Kalfje
29/05
Na 4 jaar veganistisch eten wilden we graag een keer iets meer doen voor de...
rooftop bars melbourne
23/05
Melbourne is één van onze favoriete steden. Het zit vol met vegan hotspots, er hangt...

Vetjebol kitchen essentials

Koksmes
Een goed scherp koksmes maakt het leven makkelijker
Koksmes

Bestel nu bij Coolblue

Foodprocessor
Blenden, mixen en snijden. Met een foodprocessor kun je het allemaal
Foodprocessor

Bestel nu bij Coolblue

Spiraalsnijder
Snijdt wortel, komkommer en courgette in slierten
Spiraalsnijder

Bestel nu bij Coolblue

Slowjuicer
Maak groentesapjes bomvol vitamines en mineralen
Slowjuicer

Bestel nu bij Coolblue

Ga direct naar

Blog Recepten Hotspots