2018 gingen steeds meer mensen veganistisch eten, daarom deze top 10 vegan recepten van 2018. We zagen een flinke piek in de populairiteit van onze recepten. Wij zijn natuurlijk superblij dat steeds meer mensen kiezen voor een veganistische maaltijd! Lees hier waarom wij vegan zijn.

Deze waren het populairst. Dus hierbij de top 10 vegan recepten van 2018 die het meest zijn bekeken op vetjebol.nl. Enjoy!

Top 10 vegan recepten van 2018

Advertentie

Kokos-, linzencurry

Wij zijn gek op curry! Curries kosten vaak veel tijd om te maken (en dat heeft een goede reden), maar die tijd heb je niet altijd. Daarom bedachten wij deze vegan kokos- linzencurry die binnen 35 minuten op tafel kan staan. Deze curry is lekker met rijst of met naanbrood.

Bekijk hier het recept.

Vegan kokos- linzencurry recept

Pasta met romige cashewnotensaus

Dit is onze go to pasta geworden. Makkelijk, heel erg lekker en voedzaam. Cashewnoten zijn ideaal voor een creamy saus. Je kunt ze gebruiken voor een kaassaus, in combinatie met lupinebonen of dus voor een heerlijke pasta met romige cashewnotensaus. En wist je dat cashewnoten in vergelijking met andere noten weinig vet bevatten? Je kunt dus gerust een bord vol scheppen. 😉

Bekijk hier het recept.

Pasta met cashewsaus

Boerenkool met linzen en champignons

Met dit makkelijke recept zet je in no-time een lekkere vegan lunch- of diner op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het is super voedzaam, maar ook heel lekker!

Bekijk hier het recept.

Boerenkool met linzen en champignons recept

Broodje tempeh

Bij een Surinaams eethuis hebben ze vaak broodjes met tempeh en zure groenten. Met dit recept kun je het nu ook zelf maken!

Bekijk hier het recept.

Broodje tempeh lunch recepten

Vegan hachee

Dit traditionele stoofgerecht uit de Nederlandse keuken is normaal gesproken alles behalve vegan. Maar met dit recept voor vegan hachee kun je het nu ook 100% plantaardig maken!

Bekijk hier het recept.

Vegan hachee recept

Vegan sandwich

In Nederland lunchen de meeste mensen nog steeds met brood. Erg lekker natuurlijk, maar het beleg dat gebruikt wordt is verre van optimaal. Kaas, ham, hagelslag of pindakaas. Eenzijdig en niet zo gezond. Met deze vegan sandwich ben je wel gezond bezig. Bomvol groente en veel verschillende voedingsstoffen!

Bekijk hier het recept.

Vegan sandwich recept

Naanbrood

Vegan naanbrood is super eenvoudig te maken met dit recept. Naanbrood komt oorspronkelijk uit India, maar is goed geïntegreerd in onze keuken. Ze zijn heerlijk om los te snacken, maar dus ook lekker als bijgerecht naast een Indiaanse curry. Voor dit vegan naanbrood heb je maar twee ingrediënten nodig.

Bekijk hier het recept.

Vegan naanbrood recept

Mexicaanse groentemix

Deze Mexicaanse groentemix is lekker, gezond en heel makkelijk zelf thuis te maken. Het zit bomvol goede voedingstoffen.

Bekijk hier het recept.

Mexicaanse groentemix recept

Vegan hutspot uit de oven

Net even anders; een vegan hutspot met zoete aardappel uit de oven! Dit recept bevat weinig ingrediënten, is makkelijk te maken en goedkoop.

Bekijk hier het recept.

Vegan hutspot recept

Vegan chocoladetaart

Deze vegan chocoladetaart is heel makkelijk te maken en ook heel erg lekker. Het is een bijna fully raw taart, hij hoeft dus niet in de oven.

Bekijk hier het recept.

vegan chocoladetaart

Wat is jouw favoriete recept van 2018? Laat het achter in de comments!

Happy New Year alvast! <3


Wij zijn Thera en Tristan, de gezichten achter Vetjebol. Op Vetjebol vind je handige tipslekkere plantaardige receptenmooie en eerlijke kleding en fijne groene hotspots. Volg ons op Instagram voor meer food inspiratie!


 

Advertentie

Door
Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook:

vegan chocoladetaart
13/06
Reden voor taart want Thera is jarig! Daarom onze 5 favorieten vegan taart recepten! Al...
duurzame kleding
06/06
Duurzame kleding. Je hoort het steeds meer, maar wat is het nu precies? Waar kun...
Snel vegan wokgerecht
03/06
Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een veganistische...

Volg Vetjebol op